Broodje beenham met Thousand Islands saus

Een flink gevuld broodje als lunch, dat kan smaken! Jeroen maakt een american bun klaar met gegrilde beenham, Thousand Islands saus en verschillende groenten. Kies gerust voor een pistolet of sandwich als je dat liever hebt.

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 2 eetlepel krokante uitjes
  • 1 eetlepel opgelegde augurkjes
  • 1 eetlepel opgelegde zilveruitjes
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • 0.5 bussel bieslook
  • enkele blaadjes dragon
  • enkele takjes dille
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 3 augurken
  • enkele bladeren ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 4 hamburgerbroodje
  • een likje olijfolie
  • 600 g beenham

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de eieren gaar in 8 minuten. 

Doe de krokante uitjes in een mengkom. 

Snijd enkele zure augurken en opgelegde zilveruitjes fijn. Voeg ze toe aan de krokante uitjes. 

Snijd de rode chilipeper fijn en doe met een geraspt teentje look bij de rest in de mengkom. 

Snijd de bieslook, de dragon en de dille fijn en voeg de kruiden toe aan de mengkom. 

Doe er de sauzen bij en meng alles onder elkaar tot een mooie saus. 

Laat de eieren afkoelen in koud water. 

Snijd de zoetzure augurken in schijfjes. 

Spoel enkele bladeren ijsbergsla grondig onder water en snijd deze in reepjes. 

Snijd de tomaat in schijfjes. Pel de eieren en snijd ook deze in schijfjes. 

Snijd de broodjes doormidden en besprenkel de binnenkant met een likje olijfolie. Leg de broodjes even in de grillpan. 

Snijd de beenham in stukken en leg ze in de grillpan. 

Neem de onderste helft van een broodje en smeer de saus bovenop. Leg er enkele blaadjes sla en enkele schijfjes tomaat op. 

Leg er vervolgens de geroosterde beenham, de schijfjes augurk en enkele schijfjes ei bovenop. 

Lepel nog wat saus op de bovenste helft van het broodje en werk er het broodje mee af. 

Broodje beenham met Thousand Islands saus
  • © één 2021