Brochette van konijn met piperade

Piperade is een typisch Baskisch groentegerecht op basis van ui, look, tomaat en paprika. Jeroen braiseert de groenten op de barbecue en bereidt er een brochette van konijnenfilet en gerookt spek bij. Een origineel zuiders gerecht om duimen en vingers bij af te likken.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 0 zout
  • 2 ajuin
  • 2 rode paprika
  • 2 tenen look
  • 0 olijfolie
  • 0 een takje rozemarijn
  • 0 peper
  • 0 een snuifje gerookt paprikapoeder
  • 0 een snuifje cayennepeper
  • 0 een bakje kastanjechampignon
  • 1 rode ui
  • 200 g gerookt spek
  • 8 konijnenfilet
  • 2 coeur de boeuftomaat
  • 0 Provençaalse kruiden
  • 0.5 bussel peterselie

Benodigdheden

  • brochettespiezen
  • een barbecue
  • een grillpan
  • een vuurvaste stoofpan

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water.

Schil en snijd de uien in fijne stukjes. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schil en plet 2 teentjes look.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een stoofpot op de barbecue (of op het vuur) en doe er de groenten en look in. Voeg een takje rozemarijn, zout, peper, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat even bakken.

Maak ondertussen de champignons proper.

Snijd de rode ui, het spek en de konijnenfilets in blokjes voor de brochettes.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de gebakken groentjes (piperade) op de barbecue.

Steek afwisselend champignon, rode ui, spek en stukjes konijnenfilet op spiesen en wentel ze in olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Gril de gekookte aardappelen in een flinke scheut olijfolie op de barbecue (of gewoon in een grillpan op het vuur).

Grill ook de brochettes.

Serveer de brochette bovenop de piperade met enkele gebakken aardappelen. Werk af met een beetje fijngesneden peterselie.

Brochette van konijn met piperade