Broccolisoep met gerookte zalm en feta

Soep is een ideale manier om de koelkast leeg te maken. Heb je nog restjes prei, selder, knolselder of spinazie over? Doe ze dan zeker bij deze soep. Afwerken doen we met gerookte zalm en feta.

Ingrediënten

  • 3 liter groentebouillon
  • 0 boter
  • 2 ajuin
  • 0.25 knolselder
  • 1 stengel prei
  • 2 tenen knoflook
  • 3 broccoli
  • 1 aardappel
  • 0 enkele takjes tijm
  • 0 enkele blaadjes laurier
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 200 g spinazie
  • 100 g feta
  • 100 g gerookte zalm
  • 0 za'atar

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer
  • een zeef

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.

Smelt een klont boter in een soepketel.

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.

Schil de knolselder en snijd in grote stukken. Stoof ook in de boter.

Was de prei grondig en snijd het wit in stukken. Doe de prei bij de rest van de groenten.

Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen mee aan.

Houd een tiental roosjes van de broccoli apart als garnituur. Versnijd de rest van de broccoli, inclusief de stelen, en stoof mee aan.

Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe bij de rest van de groenten.

Giet er de warme groentebouillon bij.

Bind de tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje. Leg het in de soep. Kruid met peper en zout.

Laat de soep ongeveer 1 uur garen onder een deksel op een zacht vuur.

Snijd de apart gehouden broccoliroosjes kleiner en dompel ze kort onder in kokend water.

Was de spinazie en verwijder de harde nerven.

Haal het kruidentuiltje uit de soep. Doe er de spinazie bij en laat kort meekoken. Mix de soep met de staafmixer.

Duw de soep door een zeef. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.

Doe er de geblancheerde broccoliroosjes bij.

Verdeel de soep over borden. Werk af met wat verkruimelde fetakaas, enkele snippers gerookte zalm en een snuif za’atar.

Broccolisoep met gerookte zalm en feta