Brésiliennetaart met banaan

Deze taart is een combinatie van 3 verschillende taarten: flantaart, bananentaart, en brésiliennetaart. Dit kan niet anders dan een schot in de roos zijn!

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 160 g boter
  • 20 g witte suiker
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 18 g gist
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepel pralinépasta
  • 1 ei
  • 20 g witte suiker
  • 10 g vanillepoeder
  • 2.5 dl melk
  • 2 ei
  • 40 g witte suiker
  • 30 g bloem
  • 1 vanillestok
  • 3 dl room
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 2 banaan
  • 100 g bresiliennenootjes

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor het deeg

Doe de bloem met de zachte boter, de suiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine. Strooi er een snuifje zout bij en laat de keukenmachine draaien.

Verwarm de melk in een steelpannetje, de melk moet gewoon lauw zijn. Brokkel er de gist in en laat hem volledig oplossen.

Giet de melk met gist bij het deeg. Meng tot een stevig deeg.

Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Haal het deeg uit de mengkom en kneed nog eens goed door met de hand. Rol na het kneden het deeg uit met een deegrol tot een dunne, ronde lap.

Vet de taartvorm in met wat boter en leg er het deeg in. Zorg dat het deeg mooi verdeeld is over de vorm, en duw het goed in de randen van de taartvorm. Verwijder het overtollige deeg dat over de rand van de vorm hangt. Leg de vorm met het deeg een tiental minuten in de vriezer.

Voor de pudding

Verwarm de melk met de pralinépasta voor de pudding op het vuur in een steelpannetje.

Splits het ei en klop de eierdooier met de suiker en het vanillepoeder los met de garde.

Giet een beetje warme melk op het eiermengsel en roer los. Giet dit mengsel bij de warme melk in het steelpannetje en zet het vuur een beetje hoger.

Laat de pudding al roerend dikker worden. Stort in een koude schaal en doe er huishoudfolie over zodat er geen vel op komt. Laat ze zo wat afkoelen.

Voor de flan

Doe de melk voor de flan met de suiker, bloem en eieren in een mengkom.

Snijd de vanillestok in de lengte open, schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze in de mengkom. Mix alles met de staafmixer op laag vermogen.

Doe de pudding bij de flan en mix de twee met de staafmixer. Laat het mengsel even rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het deeg uit de vriezer en stort er het flanbeslag in uit. Zet de taart voorzichtig in de oven, verlaag de temperatuur van de oven naar 175 °C en laat de taart 40 minuten bakken.

Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Nadien kan je ze uit de vorm halen en volledig laten afkoelen op een rooster.

Voor de afwerking

Klop de room met de bloemsuiker stijf. Neem een beetje slagroom en strijk het over de bovenkant van de taart. Schep de rest van de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Bedek de taart met schijfjes banaan.

Spuit over de hele rand van de taart toefjes slagroom. Strooi de Brésiliennenootjes over de taart.

Brésiliennetaart met banaan