Braadworst met uiensaus en waterkerspuree

Comfortfood o'clock! Dit trio van braadworst, waterkerspuree en uiensaus trappen het weekend alvast triomfantelijk voor je af. Vermijd dat je braadworsten zouden openspatten door ze tijdig uit de koelkast te halen. 

Ingrediënten

  • 4 braadworst
  • 1 kg aardappel
  • zout
  • 3 ajuin
  • 3 klont boter
  • 1 teentje look
  • enkele takjes tijm
  • 2 eetlepel Luikse stroop
  • 3 eetlepel pickles
  • een scheut water
  • een scheut Oxo
  • enkele laurierblaadje
  • een scheut melk
  • 1 eierdooier
  • 1 bussel waterkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de worsten op kamertemperatuur komen. 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 

Zet een pan met een klont boter op het vuur. Snijd de uien in halve ringen en stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof. 

Breng de stovende ui op smaak met een geperst teentje look en enkele fijngehakte takjes tijm. 

Voeg er de Luikse stroop, de pickles, een scheut water en een scheut Oxo bij. Laat het geheel inkoken met enkele blaadjes laurier. 

Bak de worsten in een pan met boter. 

Giet de aardappelen af en voeg er melk, boter en een eigeel aan toe. Stamp fijn tot een puree en breng op smaak met zout. 

Meng er tenslotte de waterkers onder. 

Serveer de worst met een toef puree en wat uiensaus op een bord. 

Braadworst met uiensaus en waterkerspuree