Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.

Ingrediënten

  • 800 g krielaardappelen
  • 0.5 bloemkool
  • 500 g broccoli
  • 5 lente-uien
  • enkele takjes kervel
  • een halve bussel bieslook
  • peterselie
  • 4 braadworst
  • 3 eierdooier
  • 1 koffielepel mosterd
  • een scheut dragonazijn
  • 2 dl arachideolie
  • 3 eetlepel pickles
  • peper
  • zout
  • kurkuma
  • 3 eetlepel yoghurt

Benodigdheden

  • een staafmixer
  • een grillpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Braadworst met koude aardappelsalade

Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.

Breng water met een snuif zout aan de kook.

Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.

Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.

tip Je kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

Kruid de groenten met wat zout en peper.

Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.

Braadworst met koude aardappelsalade