Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli

Puree met gebakken ui en mosterd, gekookte broccoli en daar een knapperige braadworst bij. Dit is bijna fastfood, zo snel kan je met deze simpele, kraakverse ingrediënten iets lekkers op tafel toveren.

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • klontje boter
  • 3 ajuin
  • enkele takjes tijm
  • 1 broccoli
  • 4 braadworst
  • 2 eierdooier
  • een scheut melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • een snuif nootmuskaat

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Laat een klontje boter smelten in een pan. Snijd de uien in reepjes en voeg ze toe aan de bruisende boter. Voeg er nog wat tijm aan toe.

Snijd de roosjes van de broccoli. Als de kom waar je de aardappelen in kookt groot genoeg is, kan je er de broccoliroosjes mee in koken. Zo niet kook je de broccoliroosjes gaar in een andere pot.

Haal de gebakken uien uit de pan en houd ze nog even apart. In dezelfde pan laat je opnieuw een klontje boter smelten en bak de worsten.

Giet de aardappelen af en voeg er de dooiers, een scheut melk, de mosterd en wat nootmuskaat aan toe. Doe er de gebakken ui bij en ga er met een pureestamper door.

Giet de broccoli af.

Serveer de uienpuree met de broccoli en de gebakken braadworsten.

Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli