Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo

Vandaag draait alles in Dagelijkse kost rond boontjes. Samen met stukjes gebakken chorizo, chorizo-olie en handgerolde couscous zorgen ze voor een prachtige maaltijdsalade zoals alleen boontjes dat kunnen! 

Ingrediënten

  • 1 blikje rode bonen
  • 1 blikje witte bonen
  • 200 g couscous
  • 1 blaadje laurier
  • snuifje bicarbonaat
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 200 g boterboontjes
  • 400 g chorizo
  • 1 teentje look
  • takje rozemarijn
  • 2 stengels groene selder
  • 200 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepel xeresazijn
  • snuifje chilipoeder
  • scheutje olijfolie
  • snuifje Ras el hanout
  • 1 bussel rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de witte en de rode boontjes in een zeef en spoel ze onder koud water.

Breng in een steelpannetje wat gezouten water aan de kook en kook de couscous in 10 minuten gaar met een blaadje laurier en wat peper.

Breng een pot water aan de kook met wat bicarbonaat of zout. Kuis de boterboontjes en de fijne boontjes en kook ze net gaar.

Giet de couscous af en spoel hem onder koud water.

Zet een pan op het vuur en laat er een goede scheut olijfolie in heet worden. Snijd de chorizo in schijfjes en bak de schijven in de olie met een teentje look en een takje rozemarijn.

Giet de fijne boontjes en boterboontjes door een zeefje en spoel ze onder koud water. Schep ze bij de rode en de witte bonen.

Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe. Snijd de selder en de sjalot fijn en voeg ze ook toe aan de boontjes.

Haal de rozemarijn en de look uit de pan met gebakken chorizo en doe ze weg. Schep de olie en de helft van de stukjes chorizo in de pot van de blender, voeg er de xeresazijn, een snuifje chilipoeder en wat zout aan toe en mix het geheel fijn.

Breng de couscous op smaak met een scheut olijfolie, een snuif ras el hanout en een snuif zout.

Schep een flinke lepel couscous op een bord en verdeel er wat van den bonensalade over. Werk af met de stukjes gebakken chorizo, de chorizo-olie en wat rucola.

Bonensalade met handgerolde couscous en chorizo