Boerenworst met gestoofde boerenkool en mosterdpuree

Zoek niet verder als je fan bent van rasechte Dagelijkse kost: dit recept moet je gewoon maken! Een lekkere gebakken boerenworst met gestoofde boerenkool en puree met mosterd. Dit is spek voor ieders bek.

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • snuif bicarbonaat
  • 1 boerenkool
  • 1 ajuin
  • klontje boter
  • een snuif nootmuskaat
  • 4 boerenworst
  • 1 eierdooier
  • scheutje melk
  • 2 eetlepel graanmosterd
  • 2 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Breng een grote pot gezouten water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Kuis en was de boerenkool, verwijder de nerven en kook de boerenkool helemaal gaar.

Giet de gare boerenkool door een zeef en speel hem kort met koud water om de kleur te behouden. Ga er met je mes door.

Snipper een ui fijn en plet een teentje look. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof de ui erin aan. Voeg de boerenkool eraan toe en laat hem meestoven. Kruid met peper en zout en wat geraspte muskaatnoot.

Laat in een andere pan ook een klontje boter smelten en bak de worsten op een laag vuurtje goudbruin aan beide kanten.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, droog ze even op het vuur en voeg er de dooier, de boter, de melk en de twee soorten mosterd aan toe.

Kruid de puree met peper en zout en ga er met een pureestamper door.

Serveer de gebakken worsten met de gestoofde kool en de mosterdpuree.

Boerenworst met gestoofde boerenkool en mosterdpuree