Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Dit is een origineel recept van Jeroens oma dat hij een beetje vereenvoudigd heeft. De boekweit heeft een specifieke smaak die perfect combineert met spek en appels.

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 300 g boekweitbloem
  • zout
  • 6 dl melk
  • 2 dl tafelbier
  • 4 ei
  • boter
  • 4 dikke plakken gezouten spek
  • 1 Jonagold appel
  • perensiroop

Benodigdheden

  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.

tip Je hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.

Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.

Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.

Smelt een klontje boter in een pan.

Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.

Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.

Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.

Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.

Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

Serveer met perensiroop.

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes