Boekweitpannenkoek met yoghurt, rood fruit en granola

Boekweitpannenkoeken, gemaakt met boekweitbloem, tafelbier en karnemelk. Jeroen geeft er yoghurt, vers fruit en zelfgemaakte granola bij voor een absoluut superontbijt.

Ingrediënten

  • 2 dl tafelbier
  • 6 dl karnemelk
  • 200 g boekweitbloem
  • 200 g tarwebloem
  • 4 ei
  • zout
  • boter
  • 100 g aardbeien
  • 100 g braambes
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g aalbes
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 200 g granola
  • honing

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer
  • een koekenpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De wraps

Doe het tafelbier met de karnemelk, de boekweitbloem, de tarwebloem, een snuifje zout en de eieren in een grote maatbeker.

Mix met een staafmixer tot een glad beslag.

tip Je kunt eventueel wat kaneel door het beslag mengen of een paar plakjes appel mee bakken.

Smelt een klontje boter in een koekenpan.

Bak pannenkoeken van het beslag.

tip Als je het beslag de vorige dag al klaarmaakt, kan het ’s ochtends wat dikker zijn. Je kunt dan gerust wat melk of karnemelk toevoegen.

Afwerken en serveren

Was de aardbeien, braambessen, blauwe bessen en aalbessen. Haal het kroontje pas van de aardbeien als ze gewassen zijn.

Snijd de aardbeien in kleinere stukken.

Schep wat Griekse yoghurt op een pannenkoek. Leg er aardbeien, blauwe bessen, aalbessen en bramen op. Werk af met een schep granola en een lepel honing. Een recept voor zelfgemaakte granola vind je hier.

Boekweitpannenkoek met yoghurt, rood fruit en granola