Bocadillo con albóndigas

Met balletjes op het menu doe je zowel jong als oud een groot plezier. Deze albóndigas serveer je op z’n Spaans: een oneven getal balletjes in vuurvaste terracotta schaaltjes.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 6 tomaat
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 eigeel
  • peper
  • zout
  • 2 koffielepels sambal
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • 2 dl water
  • 3 sjalot
  • Provençaalse kruiden
  • 2 bol mozzarella
  • enkele basilicumblaadjes
  • 4 broodje

Benodigdheden

  • vuurvaste schaaltjes
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.

Tomateer de uien en look met de tomatenpuree. Laat meebakken.

Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de kookpot. Voeg de tijm, laurierblaadjes en rozemarijn toe. Roer goed en laat verder stoven onder deksel.

Doe het gehakt met de eigelen in een mengkom. Kruid met peper en zout. Doe er de sambal bij. Voeg een snuif komijnpoeder en paprikapoeder toe.

Meng het gehakt in de keukenmachine.

Doe wat water of witte wijn in de kookpot en laat verder garen onder deksel.

Pel de sjalotjes. Snipper ze fijn en meng ze mee onder het gehakt. Kruid met een snuif Provençaalse kruiden.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes rondomrond goudbruin in de pan met olijfolie.

Vis de kruiden uit de tomatensaus. Mix en zeef de saus.

Snijd de bollen mozzarella in schijfjes. Scheur eventueel nog in kleinere stukken.

Verdeel de balletjes over de vuurvaste schaaltjes. Schep er een pollepel saus over. Doe er wat mozzarella bovenop.

Gril de balletjes in tomatensaus kort in de oven.

Werk af met gesnipperde basilicum en serveer met een stukje brood.

Bocadillo con albóndigas