Blondies met noten en gezouten karamel

Brownies met witte chocolade worden blondies. Jeroen bakt ze in kleine muffinvormpjes en druppelt er gezouten karamel over.

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 250 g boter
  • 4 ei
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g Cassonade
  • 250 g bloem
  • 2 koffielepel bakpoeder
  • 200 g noot
  • 150 g karamelsnoepjes
  • 1 dl room
  • 50 g boter
  • 0 fleur de sel
  • 0 bloemsuiker

Benodigdheden

  • een keukenmachine met een klopper en met K-vormig hulpstuk
  • een muffinvorm met vormpjes van 7 cm diameter en ongeveer 3 cm hoog
  • papieren cupcakevormpjes
  • een (bloemsuiker)zeef

Partners

Bereiding

De blondies

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Breng water aan de kook in een kookpot.

Breek de chocolade in een kom die op de kookpot past. Doe er de boter bij. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.

Doe de eieren met de kristalsuiker en de blonde cassonade in de kom van de keukenmachine. Mix tot een witte, schuimige massa.

Zet het K-vormige hulpstuk op de keukenmachine.

Meng met de keukenmachine de gesmolten chocolade door het beslag.

Voeg er lepel per lepel de bloem en het bakpoeder aan toe.

Hak de gemengde noten grof. Schep ze door het beslag. Laat even afkoelen in de koelkast.

Zet papieren vormpjes in de muffinvorm.

Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de blondies uit de oven en haal ze uit de vorm.

De zoute karamel

Smelt de karamelsnoepjes in een kookpot.

Doe er de room en de boter bij.

Voeg er een snuif fleur de sel aan toe en roer goed om.

Afwerken en serveren

Zeef bloemsuiker over de blondies.

Druppel er wat zoute karamel over.

Serveer de blondies lauw of koud.

Blondies met noten en gezouten karamel