Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s, die heerlijk luchtige boekweitpannenkoekjes, kennen we ondertussen allemaal. Jeroen geeft ze vandaag wat extra punch door er een gepeperde crème van geitenkaas, gerookte zalm en een eenvoudig slaatje met spinazie bij te serveren.

Ingrediënten

  • 25 cl melk
  • 20 g gist
  • 2 ei
  • 200 g boekweitbloem
  • 200 g geitenkaas
  • scheutje room
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel roze peper
  • een halve limoen
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • 100 g spinazie
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes dragon
  • scheutje balsamico
  • 200 g gerookte zalm

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de gist oplossen in wat lauwe melk op een zacht vuur.

Splits de eieren en hou de eiwitten apart. Doe de boekweitbloem met een snuifje zout en de eidooiers in een mengkom en meng alles onder elkaar.

Voeg de lauwe melk toe en blijf kneden tot het vocht verdwenen is. Dek af met wat vershoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.

Doe de geitenkaas met de room in de pot van de blender. Kneus de twee soorten peper in de vijzel en voeg ze toe aan de geitenkaas. Voeg het sap van de limoen, de mierikswortelpasta en een snuif grof zout toe en mix alles kort.

Was de spinazieblaadjes en laat ze uitlekken. Pluk de blaadjes kervel, dragon en platte peterselie en meng ze onder de spinazie. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.

Spatel de eiwitten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.

Schep een lepeltje geitenkaas op een bordje en schik er een blinis op. Leg er wat van het spinazieslaatje op, wat gerookte zalm en werk af met de crème van geitenkaas en peper.

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper