Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen

Vis kan je op ontzettend veel manieren bereiden. Dat wordt dankzij dit recept nog maar eens bewezen. Lekkere schelvis ingepakt in blaadjes groene kool en gegaard in een lekkere tomatensaus. Maak het gerecht af door te serveren met een portie gebakken aardappelen. 

Ingrediënten

  • 200 g aardappel
  • zout
  • 8 blad groene kool
  • olijfolie
  • 2 sjalot
  • 2 teentje look
  • 0.5 chilipeper
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes oregano
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 690 g passata
  • peper
  • 400 g schelvis
  • 1 klont boter
  • arachideolie
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes oregano
  • enkele blaadjes waterkers

Benodigdheden

  • Een ovenvaste schaal
  • Een keukenrobot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in een kookpot.

Blinde vinken

Breng een ruime pot water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.

Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd er de nerf uit.

Kook de groene kool bladeren gaar in de pot met zout water. Giet ze daarna af en leg ze meteen in koud water.

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.

Pel de sjalotten en de look en snipper beide fijn. Stoof ze aan in de verhitte olijfolie.

Snijd de chilipeper fijn en voeg toe aan de stovende groenten. Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en takjes verse oregano. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.

Blus het geheel met de witte wijn en laat even inkoken.

Voeg er de passata en een scheutje water aan toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat ze eventjes rustig koken.

Snijd de schelvis in stukjes en leg ze in een keukenrobot. Maal de vis fijn en kruid met peper en zout.

Leg de bladeren groene kool te drogen op een handdoek. Neem een blad van groene kool op je werkvlak en schep er enkele lepels visgehakt op. Rol het blad stevig op. Probeer te vermijden dat de groene kool openbarst en de vulling eruit komt.

Giet de saus uit in een ovenschaal. Leg er de blinde vinken in. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel de rolletjes ook met wat olijfolie.

Schuif de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Gebakken aardappelen

Verwarm een klont boter en arachideolie in een pan. Bak er de stukken aardappel goudbruin in aan.
 

Breng op smaak met de fijngesneden takjes verse oregano en tijm.

Afwerking

Haal de blinde vinken uit de oven en roer het vocht van de vis door de tomatensaus.

Serveer de blinde vink met wat gebakken aardappel op een bord. Maak het gerecht af met enkele blaadjes waterkers.

Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen