Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Een rijk en oerklassiek one pot wonder met het beste stukje van de kip, verschillende wintergroenten en, hoe kan het ook anders, kroketten.

Ingrediënten

  • 100 g zilveruitjes
  • 600 g kippendij
  • flinke snuif kippenkruiden
  • 1 bussel rapen
  • 250 g champignons
  • 2 teentjes look
  • 500 g schorseneren
  • 2 eetlepel bloem
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 bussel waterkers
  • 1 citroen
  • scheutje sherry
  • 800 g kroketten

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.

Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.

Schil de raapjes, snijd ze in stukken alsook de champignons en voeg de groenten toe aan de zilveruitjes. Laat alles even stoven en geef smaak met fijngeperste look.

Spoel de schorseneren onder koud water, schil ze, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Strooi tot slot de bloem over de groenten en laat hem even meebakken.

Voeg de kip er weer aan toe. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en de room en breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje. Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier en voeg hem toe. Laat de blanquette 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten en het kippenvlees gaar en zacht zijn.

Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.

Voeg nog een scheutje sherry en wat citroensap toe aan de blanquette en kruid met peper en zout.

Bak de kroketten in een friteuse van 170°C.

Serveer de blanquette van kippendijen en wintergroenten met de gebakken kroketten en een toef waterkers.

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten