Blanke fond

Blanke fond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, alleen laat je de kalfsbeenderen vooraf niet aankleuren in de oven.

Ingrediënten

  • 200 g wortel
  • 100 g ajuin
  • 200 g selder
  • een halve bol look
  • 3 blaadje laurier
  • 5 takje tijm
  • 20 bolletje zwarte peper
  • 3 kg kalfsbeenderen

Benodigdheden

  • een braadslede

Partners

Bereiding

Blanke fond

Snijd de wortelen, de uien en de selder grof. Verzamel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier.

Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng samen met de groenten aan de kook.

Laat gedurende 5 minuten blancheren.

Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg.

Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken.

Blanke fond