Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

Deze wafeltjes zijn ideaal om te serveren als ontbijt op Vaderdag. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk om te maken. Maak een hartige versie om te beginnen en een zoete om af te sluiten.

Ingrediënten

  • 2 Jonagold appel
  • 10 cl whisky
  • 100 g rozijnen
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • kaneelpoeder
  • 3 ei
  • peper
  • zout
  • boter
  • 200 g spek
  • 100 gemalen kaas
  • 1 eierdooier
  • 2 vellen bladerdeeg
  • bloemsuiker

Benodigdheden

  • een wafelijzer
  • een ronde uitsteekvorm van ongeveer 10 cm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De appelvulling

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stoof de appelblokjes met de whisky. Doe er de rozijnen, de suiker en een snuif kaneel bij.

Laat volledig tot moes koken.

De spek-met-eierenvulling

Klop de eieren los met peper en zout.

Smelt een klont boter in een pannetje.

Snijd het spek in reepjes (lardons) en bak ze in de boter.

Doe er het ei bij en roer wat los.

Meng de gemalen kaas door het roerei.

De wafeltjes

Verwarm het wafelijzer.

Klop de eierdooier los met een scheutje water.

Steek per wafeltje 2 rondjes uit het bladerdeeg.

Beleg een kwart van de rondjes met het spek-met-eimengsel.

Doe wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van het rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.

Beleg een kwart van de rondjes met het appelmengsel.

Doe weer wat van de losgeklopte eierdooier op de randen van een rondje en leg er een tweede rondje op. Druk wat aan.

Bak de wafeltjes ongeveer 10 minuten in het wafelijzer.

Bestrooi de wafels met appelvulling met bloemsuiker.

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel