Bladerdeegtaartje met geroosterde groenten

Sommige groenten zijn ideaal om te grillen. Met paprika’s, courgettes en aubergines lukt het perfect. Haal kant-en-klaar bladerdeeg, mozzarella en verse kruiden in huis, en je hebt alles om een heerlijke groententaart te bereiden. Een eenvoudige kruidenolie zorgt voor extra smaak.

Ingrediënten

  • 2 takje rozemarijn
  • 4 takje tijm
  • 2 teentje look
  • 5 cl olijfolie
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 courgette
  • 2 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 vel bladerdeeg
  • 0 basilicum

Benodigdheden

  • een grillpan
  • een borsteltje of penseel

Partners

Bereiding

De kruidenolie

Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snipper de kruiden fijn met een scherp mes.

Pel de look, snipper de teentjes fijn en plet ze vervolgens tot pulp.

Doe de kruiden en de look in een schaaltje.

Giet de olijfolie erbij en meng alles goed.

Kruid de olie met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zet het schaaltje aan de kant.

De groentetaart

Snij de rode paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Schil de groente met een dunschiller. Snij elke halve paprika nog eens in twee.

De aubergine en de courgette hoef je niet te schillen. Snij ze in schijfjes van zo’n 1 à 1,5 cm breed. Droog indien nodig de groenten nog eens af met keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt. Het is erg belangrijk dat de groenten niet meer nat zijn, om te vermijden dat de taartbodem wak wordt tijdens het garen.

Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloeiend heet worden. Plaats ook een schaal in de buurt.

Gril de schijfjes aubergine kort en krachtig  (ongeveer 30 sec. aan elke zijde). Haal ze van de grillpan en leg ze in een schotel.

Gril nu ook de schijfjes courgette, op dezelfde manier.

Gril tenslotte ook de stukken paprika. Dat gaat trager, dus laat de groente lang genoeg in de grillpan liggen.

Neem de schaal met vers gegrilde groenten. Strijk de stukken paprika, courgette en aubergine in met de kruidenolie.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het bladerdeeg uit, en leg het op een ovenschaal of een ovenrooster. Zorg ervoor dat het deeg op een vel bakpapier ligt.

Schik de groenten in het midden van de lap deeg. Hou een randje deeg onbedekt en plooi dit rondom naar binnen.

Strijk nu ook de randen van het deeg in met de kruidenolie.

Snij de mozzarella in stukjes of schijfjes en schik de kaas over de groentetaart.

Bak de taart gedurende ongeveer 40 minuten in een oven, op een temperatuur van 180°C.

Leg ten slotte enkele blaadjes verse basilicum op de warme taart en druppel er wat olijfolie over.

Serveer warm, eventueel met wat verse rucola erbij.

Bladerdeegtaartje met geroosterde groenten