Bladerdeeggebakje met mascarpone en kiwibes

Dit eenvoudig dessert is een combinatie van een luchtig bladerdeegkoekje gevuld met een zoete mousse van mascarpone. En daar zit meer in dan je denkt. De opgeklopte eiwitten zijn essentieel om een lichte mousse te krijgen. Dit fris nagerecht wordt afgewerkt met kiwibessen maar kan je ook serveren met ander fruit zoals stukjes mango, bosbessen of aardbeien.

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 30 g kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanillestok
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • een scheutje melk
  • 2 eetlepel parelsuiker
  • 200 g kiwibes

Benodigdheden

  • een keukenmachine of handmixer
  • vershoudfolie
  • een cirkelvormige uitsteker of serveerring

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De mascarponemousse

Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.

Klop de eigelen met de suiker tot een witte ruban.

Klop de mascarpone los met een vork en meng onder de ruban.

Voeg de zaadjes van de vanillestok toe.

Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het mascarponemengsel. Maak brede bewegingen zodat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houdt.

Dek de kom af met vershoudfolie en laat de mousse minstens een uur opstijven in de koelkast.

De bladerdeegkoekjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Steek 6 cirkels uit het bladerdeeg en schik ze op een vel bakpapier in een ovenschaal.

Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel los met een scheutje melk. Strijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg in met het mengsel.

Strooi de parelsuiker over het bladerdeeg.

Bak de bladerdeegkoekjes gedurende 20 minuten op 180°C. Laat ze nadien goed afkoelen.

De afwerking

Halveer de kiwibessen.

Snijd de bladerdeegkoekjes overlangs in twee zodat je een bodem en een deksel hebt.

Schep een toef mascarponemousse op de bodem van het bladerdeegkoekje en schik er het fruit op. Werk af met het deksel. Smakelijk!

Bladerdeeggebakje met mascarpone en kiwibes