Bhaji’s worden in India vaak als bijgerecht gegeven of verkocht als streetfood. Het beslag wordt gemaakt met kikkererwtenmeel en veel specerijen. Daar haal je groenten door die je frituurt. Jeroen gebruikt broccoliroosjes en geeft er als dipsaus een pittige uienchutney bij.

Ingrediënten

  • 0 arachideolie
  • 2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 20 g gember
  • 2 kruidnagels
  • 0 enkele jeneverbessen
  • 5 eetlepel bruine suiker
  • 2 dl rode wijnazijn
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 steranijs
  • 200 g kikkererwtenbloem
  • 0 zout
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 0 een snuif cayennepeper
  • 240 ml water
  • 0 arachideolie
  • 500 g broccoli

Benodigdheden

  • een wok
  • een vijzel
  • keukenpapier

Partners

Bereiding

De uienchutney

Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.

Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.

Stoof de uien in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze met de ui.

Snipper de chilipeper. Stoof hem ook aan.

Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Stoof de gemberjulienne met de rest van de groenten.

Stamp de kruidnagels met de jeneverbessen fijn in een vijzel. Doe de specerijen bij de groenten.

Strooi er de bruine suiker over en giet er de azijn bij. Voeg de graanmosterd en de steranijs toe.

Laat helemaal gaar stoven op een zacht vuur.

Doe de chutney in een kommetje en laat afkoelen.

De bhaji’s

Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Meng met zout, komijnpoeder, currypoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en cayennepeper.

Doe het water en 1 eetlepel arachideolie bij het gekruide kikkererwtenmeel. Meng met de garde tot een glad beslag.

Verdeel de broccoli in roosjes.

Zet een wok op het vuur met een flinke scheut arachideolie.

Haal de broccoliroosjes door het beslag. Bak ze in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer de bhaji’s met de chutney.