Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus

Een lekkere, kleurrijke en vegetarische aperitiefsnack, dat vind je terug in dit recept. De klassieke Indiase bhaji is een soort beignet op basis van (rode) ui, die Jeroen ook klaarmaakt, maar hier gebruikt hij ook broccolini om het geheel wat meer kleur en smaak te geven. Deze heerlijk kruidige Indiase beignets op basis van kikkererwtenbloem vormen in combinatie met de amandelhummus de ideale vegetarische aperitiefsnack.

Ingrediënten

  • 1 pakje broccolini
  • 2 tenen look
  • blik kikkererwten
  • 100 g amandelschilfers
  • snuifje komijn
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • 1 koffielepel sriracha
  • snuifje keukenzout
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • een halve citroen
  • citroen
  • snuifje za'atar
  • een takje oregano
  • 2 rode ui
  • 200 g kikkererwtenbloem
  • 240 ml water
  • een scheut arachideolie
  • flinke snuif kardemom
  • flinke snuif curry
  • flinke snuif komijn
  • flinke snuif kurkuma
  • een snuif cayennepeper
  • flinke snuif keukenzout

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Amandelhummus

Snijd de steeltjes van de broccolini en houd de roosjes apart. De steeltjes dienen voor de hummus en de roosjes voor de beignets.

Kook de broccolinisteeltjes gaar samen met de look en de kikkererwten. Giet de kikkererwten en steeltjes af als ze gaar zijn en koel ze af onder koud water.

Rooster de amandelschilfers in een pannetje met olijfolie.

Doe ¾ van de geroosterde amandelschilfers in de cutter en mix fijn.

Bij in de cutter komen de afgekoelde kikkererwten en broccolinisteeltjes met wat kruiding van onder andere komijn, gerookt paprikapoeder, sriracha en zout. Voor de smeuïgheid van de hummus voeg je best een flinke scheut olijfolie, de Griekse yoghurt en het citroensap toe. Mix het geheel heel fijn tot je een mooie gladde hummus krijgt.

Doe de hummus in een potje, werk af met de rest van de amandelschilfers, za’atar, citroenzeste en oregano.

Bhaji

Snijd de roosjes van de broccolini en de rode uien in ringen.

Doe de kikkererwtenbloem in een mengkom samen met het water en de arachideolie. Klop het mengsel los tot een beslag en kruid vervolgens met kruiden als kardemom, komijn, kurkuma, cayenne, curry en zout.

Zet een pan met flink wat arachideolie op het vuur.

Haal de roosjes van de broccolini en de uienringen door het bhaji-beslag en bak ze in de arachideolie. Zorg dat de roosjes en de ringen bijna volledig in de arachideolie bakken. Laat ze uitlekken en kruid af met wat zout.

Leg ze op een bord naast de hummus.

Bhaji van broccolini en rode ui met amandelhummus