Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing

Een originele lunch met veel groenten, een pittige chilidressing en knapperig gebakken vis uit de Noordzee!

Ingrediënten

  • 200 g sugar snaps
  • 200 g rijstnoedels
  • 3 eetlepel vissaus
  • 5 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 0.5 eetlepel chilisaus
  • 0.5 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 3 stengel lente-ui
  • 0.5 ijsbergsla
  • 2 stengel selder
  • 0.5 komkommer
  • 1 bakje kerstomaten
  • 4 eetlepel maïzena
  • 50 ml spuitwater
  • 4 eetlepel bloem
  • ijsblokjes
  • 1 eiwit
  • 400 g hondshaai

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de friteuse opwarmen tot 180°C.

Breng wat gezouten water aan de kook en kook er de sugar snaps in. Spoel ze nadien onder koud water en hou ze even apart.

Doe de rijstnoedels in een kom en giet het hete water dat gebruikt werd voor de sugar snaps over de noedels.

Pers het sap van de limoenen in een kommetje en meng er de chilisaus, de bruine suiker en de vissaus onder.

Pel de look, schil de gember en rasp ze erbij. Snipper de munt en de koriander fijn.  Snijd vervolgens de lente-ui fijn. Meng de kruiden en de lente-ui onder de dressing.

Giet de noedels door een zeef en koel ze af onder koud water. Voeg de sugar snaps toe, snijd nadien de ijsbergsla fijn en voeg hem ook toe.

Spoel de selder onder koud water en snijd hem fijn. Snijd de komkommer in sliertjes en de kerstomaten in vier. Voeg alles toe aan de salade.

Meng de salade goed onder elkaar en voeg de chilidressing toe.

Meng de maïzena met de bloem, het zout en het spuitwater. Klop het eiwit stijf en spatel het eronder. Voeg er tenslotte een ijsblokje aan toe.

Fileer de vis en snijd hem in stukken. Kruid vervolgens de vis met peper en zout.

Haal de vis door het beslag en bak hem krokant in de hete olie. Laat de vis even uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

Serveer de gebakken vis met de pittige noedelsalade.

Beignet van hondshaai met noedelsalade en chilidressing