Bechamelsaus

Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’!

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 7 dl melk
  • een halve citroen
  • peper
  • zout

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bechamelsaus

Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.

Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.

Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.

tip
Wanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.

Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.

tip
Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
Bechamelsaus