Bavette met gnocchi a la Romana

Gnocchi alla Romana is een soort Italiaanse ‘gratin dauphinois’, maar dan met griesmeel. Maak de gnocchi op tijd klaar want ze hebben tijd nodig om op te stijven. Geef er een lekker stuk vlees en geroosterde tomaatjes bij.

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 80 g boter
  • 150 g couscous
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 ei
  • 3 eierdooier
  • olijfolie
  • 100 g Gruyère kaas
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepel room
  • 800 g bavette
  • 6 takken mini-trostomaatjes
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje balsamicoazijn
  • 500 g spinazie
  • 1 teen knoflook
  • grof zout

Benodigdheden

  • Een grote ovenschaal

Partners

Bereiding

Gnocchi

Verwarm de melk in een grote kookpot. Smelt de boter in de melk en breng aan de kook.

Strooi er de couscous in en laat 8 minuten koken op een zacht vuur onder voortdurend roeren. Kruid met  flink wat peper, zout en nootmuskaat.

Klop de hele eieren los met 3 eierdooiers. Roer ze door de couscous. Zorg dat de couscous niet meer kookt want dan schiften de eierdooiers.

Haal de couscous van het vuur.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er eventueel een vel huishoudfolie in.

Stort de pap in de ovenschaal en dek af met huishoudfolie. Druk de folie tegen de couscous. Laat minstens 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Rasp de gruyère en de parmezaan. Meng beide kazen met de room en de resterende eierdooier.

Stort dit over de opgesteven couscous. Dek af met huishoudfolie. Zet nog 1 uur in de koelkast.

Afwerking

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Leg de trostomaatjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie, honing en balsamico-azijn over. Kruid met peper en zout.

Laat de tomaten 15 minuten poffen in de oven.

Haal het gnocchideeg uit de koelkast. Snijd het in blokjes.

tip
Je kunt ook rondjes steken uit het deeg.

Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Leg er de blokjes in en bak 10 minuten in de oven.

Was de spinazie en verwijder de dikke nerven.

Smelt een klontje boter in een wok of diepe pan. Stoof er de spinazie in. Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Roer met het vork door de spinazie.

Verwarm een grillpan op het vuur.

Kruid het vlees met peper en zout. Wrijf het in met olijfolie. Grill het vlees aan beide kanten in de hete grillpan

Snijd het vlees in reepjes. Zorg dat je tegen de draad snijdt. Strooi er wat grof zout over. Serveer het met een gnocchi, de spinazie en de tomaatjes. Lepel er wat vinaigrette uit de kom van de tomaten over.

Bavette met gnocchi a la Romana