Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

In dit gerecht zitten klassieke smaken verpakt in een modern jasje. De bavarois van geitenkaas neemt je meteen terug naar de jaren 80. In combinatie met de gerookte zalm en de gegrilde asperges, is dit voorgerecht een echte lentetopper!

Ingrediënten

  • 2 blaadje gelatine
  • 1 bussel witte asperges
  • zout
  • 250 g geitenkaas
  • room
  • 150 g room
  • 2 koffielepel mierikswortel
  • 1 citroen
  • peper
  • enkele blaadjes rucola
  • 0.25 bussel platte peterselie
  • enkele plukjes dille
  • enkele blaadjes dragon
  • 0.25 bussel bieslook
  • enkele sneden brood
  • olijfolie
  • een snuif za'atar
  • 8 plakjes gerookte zalm
  • azijn

Benodigdheden

  • Een grillpan
  • een fijnrasp
  • vormpjes voor de bavarois

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Schil de asperges en kook ze op in koud, gezouten water. 

Prak de geitenkaas plat met een vork.

Warm een scheut room op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.

Meng de warme room onder de geitenkaas, gevolgd door de mierikswortel, de zeste van één citroen en het citroensap van een kwart van de citroen.

Klop de room half op en meng ook deze onder de kaas. Kruid het geheel met peper.

Vul de vormpjes op met het beslag van de bavarois en laat deze verder opstijven in de koelkast.

Neem een ruime mengkom en doe er de rucola, peterseliepluksels, dille, dragon en bieslook in.

Haal de asperges van het vuur als het water haar kookpunt bereikt. Laat de asperges rusten in het warme water. 

Snijd dunne sneetjes van het brood en leg ze verspreid over een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en breng op smaak met de za’atar. Schuif de sneetjes ongeveer 15 minuten de oven in.

Giet de asperges af, giet er de olijfolie over en gril ze in de grillpan.

Leg de sneetjes gerookte zalm op het bord en kruid met peper.

Ontvorm de bavarois en leg hem op de zalm gevolgd door de gegrilde asperges.

Breng de sla op smaak met de olijfolie en de azijn. Schik wat van de sla bij de bavarois en werk het gerecht af met het toastje.

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm