Bananentaart met rice krispies en witte chocolade

Een bodem van kruimeldeeg met daarop een krokant laagje witte chocolade met rice krispies en dan een lekkere pudding afgewerkt met plakjes banaan: veel lekkerder worden taarten niet!

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 90 g bloemsuiker
  • zout
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 200 g witte chocolade
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 eierdooier
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g vanillepuddingpoeder
  • 100 g rice krispies
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 eetlepel abrikozenconfituur
  • 4 banaan

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk en met een klopper
  • een deegrol
  • huishoudfolie
  • een ronde taartvorm met een diameter van 28 cm en 3 cm hoog
  • bakparels

Partners

Bereiding

Het kruimeldeeg

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de malse boter met de bloemsuiker en een snuifje zout in de keukenmachine met K-vormig hulpstuk.

Zeef er de bloem en het amandelpoeder bij. Kneed alles door elkaar met de keukenmachine. Voeg er ook het ei aan toe.

Verpak het deeg in een vel huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Duw de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg. Duw het deeg nog eens goed aan zodat het net boven de rand uitkomt.

Strooi de bakparels op het deeg.

Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en haal er de bakparels uit. Laat afkoelen.

De vulling

Breng water aan de kook in een kookpot. Breek de chocolade in een mengkom die tegen warmte kan en op de kookpot past. Smelt de chocolade au bain-marie.

Verwarm de melk op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul in de melk.

Week de gelatine in koud water.

Doe de eierdooiers met de kristalsuiker in de kom van de keukenmachine. Klop ze met de klopper tot ruban. Voeg er het puddingpoeder aan toe.

Giet wat warme melk op de ruban en roer los. Haal de peul uit de melk. Giet de ruban bij de melk en laat roerend indikken op het vuur.

Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door het mengsel.

Meng de rice krispies door de gesmolten chocolade.

Afwerken en serveren

Strijk de rice krispies met chocolade uit over de bodem van de taart.

Stort er de pudding over uit. Doe er een vel huishoudfolie over zodat er geen vel op komt. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de abrikozenconfituur in een steelpan. Doe er een scheutje water bij. Knijp de gelatine uit en smelt hem in de abrikozenconfituur.

Snijd de bananen in plakjes.

Leg de bananen dakpansgewijs op de taart. Begin in het midden en werk naar buiten toe. Smeer de bovenkant in met abrikozenconfituur.

Haal de taart uit de vorm.

Bananentaart met rice krispies en witte chocolade