Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Wat een toptaart! De heerlijk kruimelige bodem is gemaakt van Bretoens zanddeeg. Daarbovenop komt smeuïge pudding en een toplaag van slagroom met schijfjes banaan.

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 4 eierdooier
  • 80 g kristalsuiker
  • 50 g puddingpoeder
  • 250 g bloem
  • 180 g boter
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 90 g kristalsuiker
  • 90 g bruine suiker
  • 2 dl room
  • 40 g bloemsuiker
  • een halve citroen
  • 50 g witte chocolade
  • 2 banaan

Benodigdheden

  • Taartring

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Pudding

Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.

Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.

Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los. Haal de vanillepeul uit het mengsel.

Zet het geheel weer op het vuur en breng het al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.

Schep de pudding in een spuitzak en laat hem even afkoelen.

Bretoens zanddeeg

Doe de zachte boter met de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif grof zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de vlinder, tot het deeg begint te vormen.

Vet een taartring in met wat neutrale olie. Rol het deeg op 1 cm dikte uit op een siliconenmatje of wat bakpapier en plaats de taartbodem op een ovenplaat. Plaats de taartring over het deeg, duw hem goed in het deeg en snijd het overtollige deeg weg.

Spuit de pudding in een grote cirkel op het deeg, zorg ervoor dat je een goede cm van de rand blijft. Schuif de ovenplaat 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat de taart nadien afkoelen.

Afwerking

Voeg de bloemsuiker toe aan de room, rasp er de zestes van de citroen bij en klop de room stijf. Bedek de bovenkant van de taart met een laag slagroom maar laat de randen vrij.

Pel de bananen en snijd ze in plakjes en verdeel de plakjes over de slagroom. Strooi de geraspte witte chocolade erover en serveer.

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade