Bananencake met chocolate chips

Bananen en chocolade, wie oh wie ontdekte deze overheerlijke combinatie? Was het Jeroen? Met dit recept brengt Jeroen beide smaken tezamen in een smakelijke cake mét als kers op de taart een klein beetje yoghurt. 

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 90 g witte suiker
  • 110 g kandijsuiker
  • 100 g boter
  • 3 banaan
  • 120 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 200 g bloem
  • 80 g chocoladedruppels
  • 1 eetlepel kandijsuiker
  • 3 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • een snuifje cacaopoeder

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De cake

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.

Neem ongeveer 3 bananen en prak ze in een kom. Dit zal een gewicht geven tussen 200 en 300 gram, dat is voldoende. Het hoeft zeker niet exact 300 gram te zijn, maar probeer ook niet veel meer dan 300 gram te gebruiken. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe aan de bananen. 

Giet de gesmolten boter bij de eieren en de suiker. Snij een vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de eieren.

Weeg de bloem af en zet het vlinder hulpstuk op de keukenmachine. Voeg de bananen en de yoghurt toe en laat de machine draaien. Voeg daarna de bloem eraan toe en laat even kloppen.

Vet een cakevorm in en bebloem hem.

Strooi 60 gr chocoladedruppels bij het beslag. Giet nadien het cakebeslag in de cakevorm, strooi er nog wat chocolade over en bak de cake gedurende 1 u op 175°C.

Haal de cake uit de oven, ontvorm ze en laat ze afkoelen.

De afwerking

Meng de blonde suiker met de yoghurt en snij de banaan in schijfjes. Snij als laatste enkele plakken van de cake, schep er wat yoghurt bij, enkele schijfjes banaan en een snuifje cacaopoeder.

Bananencake met chocolate chips