Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een keukenweegschaal een keukenmachine met K-hulpstuk een blender een bakblik voor cake een keukenpenseel

Bereiding

Het bananenbrood

Weeg de bloem, de speltbloem zorgvuldig en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg het bakpoeder en het bicarbonaat toe.

Doe de gemengde noten in de blender. Gebruik de ‘puls-toets’ om de noten in enkele korte beurten grof te malen. Je kunt dit uiteraard ook met een koksmes doen. Doe de noten bij de bloem in de mengkom.

Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en doe ze in de blenderbeker. (De bananen mogen gerust al wat sproeten hebben. Zeer rijpe bananen zorgen voor extra smaak.)

Voeg de agavesiroop toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.

Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten op lage snelheid.

Laat de machine draaien en schenk er op het gemak de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Gebruik een beetje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten. Smelt de boter vooraf en gebruik een keukenpenseel om in alle hoekjes en kantjes te smeren.

Strooi een beetje bloem in het blik, kantel en keer tot de hele ingevette binnenzijde bedekt is met een dun laagje. Giet er nadien het restje bloem uit.

Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.

Laat het bananenbrood alvast 35 minuten bakken. Bedek het brood vervolgens met een vel aluminiumfolie. Kijk wel uit voor het hete bakblik.

Laat het afgedekte bananenbrood vervolgens nog 35 minuten bakken. (Totale baktijd bedraagt 70-75minuten.)

Prik in het bananenbrood om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is alles in orde.

Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen. Of serveer het lauw in plakken.

4 personen

95 minuten (inclusief baktijd)

Benodigdheden:

een keukenweegschaal een keukenmachine met K-hulpstuk een blender een bakblik voor cake een keukenpenseel

Ingrediënten

Bananen-notenbrood

 

Wie graag een brunch organiseert of simpelweg houdt van een stevig en gevarieerd ontbijt, krijgt er van Jeroen een ideetje bij. Dit bananen-notenbrood is heel eenvoudig te bereiden en je kunt het lauwwarm of afgekoeld eten.

Bereiding

Het bananenbrood

Weeg de bloem, de speltbloem zorgvuldig en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg het bakpoeder en het bicarbonaat toe.

Doe de gemengde noten in de blender. Gebruik de ‘puls-toets’ om de noten in enkele korte beurten grof te malen. Je kunt dit uiteraard ook met een koksmes doen. Doe de noten bij de bloem in de mengkom.

Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en doe ze in de blenderbeker. (De bananen mogen gerust al wat sproeten hebben. Zeer rijpe bananen zorgen voor extra smaak.)

Voeg de agavesiroop toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.

Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten op lage snelheid.

Laat de machine draaien en schenk er op het gemak de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Gebruik een beetje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten. Smelt de boter vooraf en gebruik een keukenpenseel om in alle hoekjes en kantjes te smeren.

Strooi een beetje bloem in het blik, kantel en keer tot de hele ingevette binnenzijde bedekt is met een dun laagje. Giet er nadien het restje bloem uit.

Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.

Laat het bananenbrood alvast 35 minuten bakken. Bedek het brood vervolgens met een vel aluminiumfolie. Kijk wel uit voor het hete bakblik.

Laat het afgedekte bananenbrood vervolgens nog 35 minuten bakken. (Totale baktijd bedraagt 70-75minuten.)

Prik in het bananenbrood om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is alles in orde.

Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen. Of serveer het lauw in plakken.

Dagelijkse Kost een.be