Bakso soep

Als je ziek bent, genees je met deze soep onmiddellijk. Jeroen maakt de betere versie van de instantnoedels die je op het vliegtuig kan eten. Een oosterse soep met verrukkelijke gehaktballetjes en noedels. Een festijn aan smaken.

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • 3 teen knoflook
  • 50 g gember
  • 3 stengel selder
  • 0.5 chilipeper
  • 2 runderschenkel
  • 2 limoenblaadjes
  • 3 liter water
  • zout
  • peper
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel krokante uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak noedels
  • een scheut sojasaus
  • 2 stengel lente-ui
  • 1 paksoi
  • 0.5 chilipeper
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

  • een zeef
  • een keukenrobot met mengstuk
  • een pollepel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De bouillon

Zet een grote soepketel op het vuur.

Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg toe in de soepketel.

Snijd de schenkel in stukken en voeg samen met het been toe in de ketel.

Voeg de limoenblaadjes toe samen met koud water. Kruid nog af met een flinke snuif zout en laat de bouillon gedurende twee uur koken.

De bakso/gehaktballetjes

Doe het gehakt met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.

Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.

Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.

tip Als je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.

Afwerken en serveren

Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels.

Zet nog een pot op het vuur en zeef er de soep in.

Rol het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de soep.Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze klaar.

Breng de soep op smaak met wat sojasaus.

Snijd het soepvlees in stukjes en voeg toe aan de soep.

Hak de lente-ui, paksoi en chilipeper fijn en houd opzij als garnituur.

Ontdoe de soep van het vet met behulp van een pollepel.

Giet de noedels af.

Serveer de noedels met de soep en fijngesneden paksoi. Werk af met wat lente-ui, chilipeper en enkele blaadjes koriander.

Bakso soep