Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat

Panna cotta betekent letterlijk ‘opgekookte room’. Exact wat dit populaire Italiaanse dessertje vraagt qua bereiding. De basis met room opkoken, verdelen over kommetjes en verder opstijven in de koelkast. Een eenvoudige bereiding, maar restaurant waardig!  

Ingrediënten

  • 2 blaadje gelatine
  • 1 dl Baileys
  • 4 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepel pistachepasta
  • 3 eetlepel kristalsuiker
  • 80 g kristalsuiker
  • 100 g boter
  • 20 g vanillesuiker
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • een snuifje zout
  • 1 citroen
  • 200 g nougat

Benodigdheden

  • Serveerkommetjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Week de blaadjes gelatine in water.

Giet de Baileys met de room, de melk, de pistache pasta en de suiker in een pannetje. Verwarm op een zacht vuurtje en meng het geheel onder elkaar.

Smelt er tenslotte de geweekte gelatineblaadjes in.

Verdeel het mengsel over de potjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de malse boter onder de vanillesuiker, de kristalsuiker, de bloem, het amandelpoeder, het snuifje zout en de zeste van een citroen.

Stort het beslag uit op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de crumble vervolgens uit de oven en laat verder afkoelen.

Hak de nougat fijn en meng deze onder de crumble.

Haal de opgesteven panna cotta’s uit de koelkast en werk af met de crumble.

Baileys-pistache panna cotta met citroencrumble en nougat