Asperges in filodeeg met feta en taboulé met bulgur

Krokante filodeegpakketjes gevuld met onze Belgische trots en feta. Heerlijk in combinatie met taboulé of tabouleh van frisse groenten en bulgur.

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperges
  • 2 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje garam masala
  • een snuif keukenzout
  • 100 g bulgur
  • 1 rode ui
  • een scheut xeresazijn
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 chilipeper
  • 1 granaatappel
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes platte peterselie
  • olijfolie
  • 1 snuifje sumak
  • 1 snuifje komijn
  • 1 snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 snuif grof zout
  • 1 eierdooier
  • 12 vellen filodeeg
  • 1 flinke snuif za'atar
  • 200 g feta

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.

Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.

Pel de rode ui, snijd fijn en doe in een kom. Voeg er ook een scheut xeresazijn aan toe.

Snijd het vruchtvlees van de komkommer, zonder de zaadlijsten, in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Snipper ook de chilipeper fijn en voeg toe.

Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de pitjes vervolgens toe aan de salade.

Giet de bulgur door een zeefje en spoel kort onder koud water.

Snijd de munt en de platte peterselie grof en meng ze onder de salade. Meng er ook de bulgur onder en breng het geheel op smaak met flink wat olijfolie en de kruiden.

Kluts de dooier samen met een scheutje water.

Strijk het filodeeg in met de dooier. Plooi het vel dubbel, strijk dan opnieuw in met de dooier. Leg er enkele stukken asperge op, strooi er feta en za’atar over. Plooi de zijkanten toe en rol het pakketje op.

Laat een flinke scheut olie warm worden in een pan en bak de pakketjes goudbruin in de olie.

tip Zorg ervoor dat de olie niet te heet is wanneer je begint te bakken anders branden de pakketjes aan.

Laat de pakketjes even uitlekken op keukenpapier.

Schep wat taboulé op een bord en leg er een filodeegpakketje bij.

Asperges in filodeeg met feta en taboulé met bulgur