Arancini met Hervekaas en palmkool

Italiaanse gevulde rijstballetjes met palmkool, maar toch met een Belgisch tintje want Jeroen gebruikt ook Flandrien Oud kaas en een vulling van Hervekaas. Gewoon maken en genieten!

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 6 dl groentebouillon
  • 200 g risottorijst
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 palmkool
  • 40 g boter
  • 100 g harde kaas
  • 2 eierdooier
  • 2 ei
  • 100 g panko
  • 200 g Hervekaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.

Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de  bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.

Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Verwijder de nerven van de kool, snipper de kool fijn en kook hem plat in het gezouten water.

Voeg na 10 minuten de boter toe aan de rijst en roer. Verwijder ook de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de rijst.

Giet de palmkool door een zeef en voeg hem toe aan de rijst. Voeg er de overschot van de bouillon aan toe en laat het geheel nog even garen.

Rasp de Flandrien bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper en zout. Stort de risotto in een ovenschaal en laat hem helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.

Roer de dooiers door de afgekoelde rijst en bereid twee kommen voor: één met geklutste eieren en de andere met panko.

Snijd de korsten van de Hervekaas en snijd de kaas in middelgrote blokjes, met randen van ongeveer 2 cm. Rol balletjes van de rijst en steek er telkens een blokje Hervekaas in, haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.

Bak de arancini in een voorverwarmde friteuse van 170°C en serveer ze met een lichte tomatensaus of een basilicummayonaise.

Arancini met Hervekaas en palmkool