Appelcrumble cheesecake

Deze supermakkelijke cheesecake met appelmoes en crumble ziet er niet alleen fantastisch uit, ook de smaak is ronduit verbluffend. Let maar eens op, dit lust werkelijk iedereen!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel golden syrup
  • zeste citroen
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 250 g plattekaas
  • 20 g maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloemsuiker
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • een snuif grof zout
  • een snuif kaneelpoeder
  • 125 g appelmoes

Benodigdheden

  • een springvorm
  • een keukenmachine
  • bak- of boterpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Doe het ei met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop tot een luchtige ruban. Voeg de siroop en de citroenzeste toe en laat de machine nog even draaien.

Spatel de bloem en een snuif zout onder het mengsel tot je een glad beslag hebt.

tip Zeef de bloem voor een klontervrij resultaat.

Stort het beslag in de springvorm en bak de bodem in 14 minuten  goudbruin en luchtig in een voorverwarmde oven op 175 °C. 

Voor de cheesecake

Meng de ricotta met de plattekaas en het ei. Roer alles goed onder elkaar.

Los de maïzena op in een scheutje water en meng het onder het beslag.

Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de vanillezaadjes samen met de bloemsuiker toe aan het beslag.

Voor de crumble

Doe de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, wat grof zout en een snuif kaneelpoeder in een kom. Was je handen en meng alles met je vingers door elkaar tot je een kruimelende massa hebt. 

Haal de springvorm uit de oven en lepel de appelmoes over de cake. Stort het cheesecake mengsel erover en werk af met een laag crumble.

Bak de taart 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Laat de taart daarna volledig afkoelen in de koelkast tot ze mooi stevig is. Serveer met een kopje koffie of thee. 

Appelcrumble cheesecake