Aperitiefverrassingsbrood

Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa verde’ boter, chorizo en cheddar. Een verrassend lekker aperitiefhapje.

Ingrediënten

  • 1 multigranenbrood
  • 200 g boter
  • 150 g chorizo
  • 200 g cheddar
  • 30 g basilicumblaadje
  • 30 g krulpeterselie
  • 0.5 bussel lente-uitje
  • 5 augurk
  • 2 koffielepel kappertje
  • 1 koffielepel mosterd
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • een rasp
  • een gekarteld broodmes

Partners

Bereiding

Het verrassingsbrood

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snipper de basilicum en de peterselie heel fijn. Meng ze met de malse boter.

Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze ook door de boter en breng op smaak met peper, zout en mosterd.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de chorizo krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Rasp de cheddar fijn.

Snijd het brood met een gekarteld mes in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt. Snijd het niet helemaal door.

Duw de kruidenboter in de openingen. Duw er de plakjes krokant gebakken chorizo tussen.

Duw de kaas tussen het brood en strooi er ook wat over.

Leg het brood in een ovenschaal.

Zet het brood 10 minuten in de oven tot de kaas en de boter gesmolten zijn.

Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.

  • Strooi de uien over het warme brood en serveer meteen.

Aperitiefverrassingsbrood