
Witte chocolade en ananas zijn een ideaal duo om er taart mee te maken. Het gebak met een bodem van kruimeldeeg krijgt een chocoladevulling met een vleugje kokoslikeur (of kokosmelk).Jeroen werkt de taart af met slagroom en blokjes verse ananas. Zo serveer je een rijkelijk stukje exotiek bij een verse kop koffie of thee.
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 80 g chocolade
- bloem
- 230 g room
- 100 g kokoslikeur
- 400 g chocolade
- 65 g boter
- 0.5 ananas
- 200 g room
- 20 g bloemsuiker
- witte chocolade
Benodigdheden
- een keukenweegschaal
- een maatbeker
- baklinzen of bakgewichtjes
- een ronde (gekartelde) taartvorm (diameter ong. 20 cm)
- een staafmixer
- een rasp
Bereiding
De taartbodem
De ganache
De taart afwerken
Giet de room in een ruime mengkom en voeg wat suiker toe. Gebruik de garde en klop de volle room op tot een milde slagroom.
Schil de ananas. Bekijk de instructies van Jeroen om ananas te schillen.
Snij het vruchtvlees weg, langs de taaie en onbruikbare kern van de vrucht. Verdeel de stukken sappige ananas in blokjes van 1 tot 2 centimeter breed.
Schep een flinke klodder slagroom in het midden van de witte chocoladetaart en strijk hem open. Gebruik bv. een paletmesje of een pannenlikker.
Strooi en schik de blokjes verse ananas bovenop de slagroom en bedek er de volledige taart mee.
Rasp nog een dun laagje witte chocolade over het exotisch fruit.