Ananasquesadilla met mascarpone, munt en siroop van bruine rum

Een quesadilla is een gevuld tortillavel dat je aan beide kanten bakt zodat het krokant wordt. Deze keer maken we een versie met een zoete vulling van ananas en mascarpone en bakken we de quesadilla’s op de barbecue. Je werkt ze af met een lepel rumsiroop voor een origineel dessert.

Ingrediënten

  • 150 g bruine suiker
  • 5 cl rum
  • 0.5 ananas
  • 250 g mascarpone
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 vanillestok
  • 0.5 limoen
  • 0.5 bussel munt
  • 4 tortillavel
  • olijfolie
  • 4 bolletje vanille-ijs

Benodigdheden

  • een uitsteekring
  • een barbecue

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Meng de bruine suiker met de rum en een scheutje water. Laat inkoken tot siroop.

Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd dan de harde schil weg en verwijder eventueel de overgebleven harde stukjes. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Verwijder de harde kern met een uitsteekring.

Roer de mascarpone los met de bloemsuiker. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Rasp de schil van de limoen. Pers de helft van de limoen uit. Doe de vanillezaadjes, de limoenzeste en het limoensap bij de mascarpone.

Haal de blaadjes van de munt en snipper ze fijn. Meng ze door de mascarpone. Laat opstijven in de koelkast.

Gril de ananas aan beide kanten op de barbecue.

Bestrijk een tortillavel aan de buitenkant met een beetje olijfolie. Schep een dunne laag mascarpone op de binnenkant. Leg gegrilde ananas op een helft en vouw dicht. Maak de andere quesadilla’s op dezelfde manier.

Gril de quesadilla’s aan beide kanten op de barbecue.

Serveer de quesadilla’s met een bol vanille-ijs en een lepel rumsiroop.

Ananasquesadilla met mascarpone, munt en siroop van bruine rum