Agrum curd met vanilleyoghurt en meringue

‘Curd’ is een soort pudding op basis van fruit, eierdooiers en suiker. Jeroen gebruikt in zijn versie het sap van limoen en mandarijn voor de pudding en werkt dit frisse dessert af met citrusfruit, vanilleyoghurt en verkruimelde meringue.

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 125 g vanillesuiker
  • 2 limoen
  • 1 mandarijntje
  • 100 g boter
  • 2 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 2 mandarijntje
  • 500 g yoghurt
  • 3 eetlepel bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 meringue

Benodigdheden

  • een garde
  • een ovenschaal
  • huishoudfolie

Partners

Bereiding

De pudding

Splits de helft van de eieren. Klop de eierdooiers met de hele eieren los in een steelpan. Klop er de vanillesuiker door.

tip
Je kunt zelf gemakkelijk vanillesuiker maken door lege vanillepeulen in een bokaal met suiker te stoppen.

Gebruik je vanillesuiker in zakjes voor dit recept? Neem dan twee zakjes en vul aan met gewone suiker.

Pers de limoenen en het mandarijntje en doe het sap bij de eieren.

Zet de steelpan op het vuur en laat het mengsel op een zacht vuur indikken.

Haal de pan van het vuur. Snijd de boter in blokjes en klop ze één voor één door de warme pudding.

Stort de pudding in een ovenschaal en dek af met huishoudfolie zodat er geen vel op komt. Laat de curd volledig afkoelen in de koelkast.

Het fruit

Snijd de buitenste en de witte schil van de sinaasappels, pompelmoezen en mandarijnen en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit (peler à vif).

De yoghurt

Meng de yoghurt met bloemsuiker.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een mes. Doe ze bij de yoghurt.

Afwerken en serveren

Doe wat curd op een bord. Leg er partjes fruit op en lepel er yoghurt over.
Verkruimel een meringue en strooi hem over het dessert.
Agrum curd met vanilleyoghurt en meringue