Agnello brodettato met tagliatelle

"Lamsvlees in een kleine bouillon", zo kan je dit gerecht het best vertalen. Deze klassieker uit de Italiaanse keuken bestaat uit traag gegaard lamsvlees op smaak gebracht met kruiden, panchetta en een binding van eigeel en citroen. Een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar wacht tot u deze lamsstoofpot geproefd heeft. Met wat tagliatelle erbij tovert u een waar Italiaans feestmaal op tafel!

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder
  • een beetje boter
  • peper
  • keukenzout
  • 2 sjalot
  • 200 g pancetta
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 3 dl witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 eierdooier
  • 1 citroen
  • 500 g tagliatelle

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Kruid de stukjes lamsvlees met peper en zout, doe wat boter in een casserole en laat smelten. Leg de stukjes lamsvlees een voor een in de casserole en laat ze bakken. Wanneer de stukjes een mooie korst hebben, haal je ze eruit.

Snijd de sjalotten fijn. Ook het dik stuk pancetta (geen sneetjes) snijd je in blokjes. Stoof de sjalot en pancetta aan in de casserole waarin het lamsvlees gebakken is, samen met tijm, rozemarijn en laurier.

Doe het vlees er opnieuw bij samen met witte wijn en kippenbouillon. Laat het geheel ongeveer een uur pruttelen op een zacht vuur.

Doe de eigelen in een kommetje met het sap van de citroen en roer los. Bij dit mengsel komen ook nog fijngesneden peterselie en geraspte look.

Kook de tagliatelle gaar.

Zet het vuur af wanneer het vlees gaar is. Zorg ervoor dat de saus bij het vlees niet meer kookt en voeg er nu het eigeel-mengsel aan toe. Roer het er voorzichtig onder tot een gebonden saus.

tip
Wil je de saus makkelijker laten binden, zet het vuur dan opnieuw op, maar zorg er zeker voor dat de saus niet begint te koken.

Kruid het geheel nog wat bij indien nodig en giet de tagliatelle af.

Agnello brodettato met tagliatelle