
Een simpele maar zeer lekkere taart om het abrikozenseizoen mee af te sluiten. Meng eventueel nog wat mascarpone met een beetje honing om bij de taart te geven of serveer ze puur.
Ingrediënten
- 120 g boter
- 140 g bloem
- 1 vel bladerdeeg
- 100 g kristalsuiker
- zout
- 1 vanillestok
- 2 ei
- 1 dl melk
- 200 g amandelpoeder
- 8 abrikoos
- 3 eetlepel suikersiroop
- 3 eetlepel abrikozenconfituur
Benodigdheden
- een taartvorm met een doorsnede van 28 cm en 3 cm hoog
- een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
- een keukenpenseel
- een spatel
Bereiding
Abrikozentaart
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Smeer de taartvorm in met een beetje gesmolten boter en bestuif met bloem.
Leg het bladerdeeg in de vorm en druk de zijkanten aan. Snijd het overschot bovenaan weg met een scherp mes.
Meng de malse boter met de suiker en een snuifje zout in de keukenmachine.
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
Klop de eieren los met de melk en de vanillezaadjes. Doe het mengsel bij de boter met suiker.
Meng de bloem met het amandelpoeder tot broyage. Voeg het lepel per lepel toe aan het beslag.
Schep het beslag in de taartvorm. Strijk het glad met een spatel.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het beslag.
Bestrijk de abrikozen met een beetje suikersiroop.
Bak de taart 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer op het vuur de abrikozenconfituur los met een klein scheutje water in een steelpan.
Haal de taart uit de vorm en zet ze op een rooster. Bestrijk royaal met de abrikozenconfituur.