Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble

Een overheerlijk en fris dessertje op basis van verse abrikozen, Griekse yoghurt en citroengras. De kokoscrumble krijg je er gratis en voor niets bij!

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 dl water
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 limoenblaadje
  • 3 stengels citroengras
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestok
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 g kokospoeder
  • snuifje keukenzout
  • 1 citroen
  • 6 abrikoos
  • 300 g Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • IJsmachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat het gelatineblaadje weken in koud water.

Breng het water met de suiker, de limoenblaadjes, het steranijsje, het vanillestokje en het gekneusde citroengras aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken.

Meng voor de crumble de boter met bloem, kokospoeder, suiker en een snuifje zout met je handen. Stort de basis voor de crumble op een ovenplaatje met een siliconenmatje en schuif het ovenplaatje 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Giet 3/4de van de marinade door een zeefje en los de gelatneblaadjes erin op. Laat even afkoelen.

Pers het sap van de citroen bij de rest van de marinade.

Snijd de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in stukjes, doe ze in een kom en giet de marinade met het citroensap door een zeefje op de abrikozen. Laat ze even marineren.

Meng de marinade waar de gelatine in is opgelost met de Griekse yoghurt. Giet het sorbetbeslag in de ijsturbine en draai tot sorbet, ongeveer een dertigtal minuten. Houd dit zeker goed in de gaten.

Serveer de gemarineerde abrikozen met een bolletje sorbet en wat crumble van kokos.

Abrikozen met sorbet van yoghurt, citroengras en kokoscrumble