Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar

Wafels als hoofdgerecht? Het kan! Deze hartige wafels worden gemaakt op basis van een soezendeeg waar je aardappelen aan toevoegt. Door er een chorizo- en cheddarslaatje bij te serveren, krijg je een volwaardige maaltijd.

Ingrediënten

  • 600 g aardappel
  • 1.2 dl water
  • 100 g boter
  • een klontje boter
  • peper
  • zout
  • 150 g bloem
  • 4 ei
  • 1 bussel waterkers
  • 1 bussel tuinkers
  • 1 bussel lente-uien
  • een handvol olijven
  • 0.5 bakje zongedroogde tomaten
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 100 g cheddar
  • 100 g chorizo
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • sherryazijn

Benodigdheden

  • een garde
  • een houten lepel
  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een wafelijzer

Partners

Bereiding

De aardappelwafels

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Verwarm het water op het vuur. Laat er de boter in smelten. Kruid flink met peper en zout.

Roer er de bloem beetje bij beetje door en laat wat drogen op het vuur.

Doe het mengsel in de keukenmachine.

Roer er een voor een de eieren door.

Verwarm het wafelijzer.

Giet de aardappelen af en laat ze even drogen op het vuur. Plet ze met een klein klontje boter.

Meng de aardappelen glad met de rest van het deeg in de keukenmachine.

Vet het wafelijzer in met wat olie.

Bak de aardappelwafels in het wafelijzer mooi goudbruin.

tip
Je kunt eventueel wat chorizo of zongedroogde tomaten bij het deeg doen en in de wafel bakken.

De salade

Maak de waterkers en de tuinkers schoon.

Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de olijven fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

Meng de waterkers met tuinkers, basilicumblaadjes, lente-uien, olijven en zongedroogde tomaten.

Brokkel er de cheddar bij. 

Snijd de chorizo in reepjes en doe bij de salade.

Breng vlak voor het serveren op smaak met peper, zout, olijfolie en een likje sherryazijn.

Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar