Aardappelsalade

Een lekkere en frisse aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van gerechten, zoals zure haring met aardappelsalade en pompernikkel.

Ingrediënten

  • 400 g aardappel
  • 2 sjalot
  • 1 appel
  • 4 eetlepel zure room
  • 1 bussel bieslook
  • 0 enkele takjes dille
  • 0 azijn
  • 0 zout
  • 0 peper

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De aardappelsalade

Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes (ong. 1x1cm)

Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verdergaren.

Pel de sjalotten en snipper ze in hele fijne stukjes. (brunoise)

kookvraag
Wat is Brunoise?

Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Doe de stukjes sjalot en appel in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.

Roer de zure room eerst even om in z’n verpakking, en schep die dan over de aardappelsalade.

Snipper de bieslook en de dille heel fijn. Meng de kruiden onder de andere ingrediënten.

Druppel tenslotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.

Aardappelsalade