Dit is echte dagelijkse kost. Kook de schorseneren in een blanc zodat ze niet verkleuren. Smakelijk!
Ingrediënten
- 4 boerenworst
- 1 citroen
- azijn
- 2 eetlepel bloem
- 500 g schorseneren
- 600 g aardappel
- boter
- 30 g boter
- 40 g bloem
- 7 dl melk
- 4 eetlepel mosterd
Benodigdheden
Bereiding
De worst met schorseneren
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Vul een kookpot met water. Pers er de citroen in uit en leg de schil ook in de pot.
Breng het water aan de kook. Voeg er een scheut azijn en de bloem aan toe. Roer de blanc goed om.
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe de stukken meteen in de blanc. Laat ze gaar koken.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Smelt een klont boter in een pan. Bak de worsten in de boter.
De witte saus
Smelt de boter voor de witte saus. Ze mag niet kleuren. Doe er de bloem bij en laat even mee bakken.
Giet de melk bij de roux en roer tot het een gebonden witte saus wordt.
Afwerken en serveren
Giet de aardappelen en de schorseneren af.
Meng de witte saus met de schorseneren. Serveer de worsten met gekookte aardappelen en schorseneren. Geef er een lepel mosterd bij.