Havermoutkoekjes

Deze koekjes met havermout en dadels zijn supereenvoudig, snel klaar en geweldig lekker. De ideale traktatie voor als je kinderen verjaren en iets mee willen nemen naar school.

Ingrediënten

  • 130 g havermout
  • 100 g bloem
  • 210 g suiker
  • 125 g boter
  • 100 g dadels
  • 100 g chocoladedruppels
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • snuifje zout

Benodigdheden

  • een keukenmachine met menghaak
  • siliconematje of bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Havermoutkoekjes

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Doe de havermout, bloem, suiker, chocoladedruppels en boter in de kom van de keukenmachine.

Snijd de vanillestok overlangs open. Haal er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze bij de rest van de ingrediënten.

Ontpit de dadels, snijd ze in stukjes en doe ze ook in de mengkom.

Voeg er ten slotte het ei en een snuifje zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.

tip Als je geen keukenmachine hebt, kneed je het deeg met je handen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.

Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Duw ze een beetje plat en zorg dat de koekjes niet te kort tegen elkaar liggen.

Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven, neem ze voorzichtig van de bakplaat met een paletmes en laat ze afkoelen.

Havermoutkoekjes