Ciabatta met verse kipcurry

Een krokant broodje met huisbereide toespijs kan zo smakelijk zijn!! Jeroen maakt verse kipcurry en belegt er een stuk geroosterd ciabatta mee. Met een hard gekookt eitje en wat tuinkers erbij zal je broodje nooit meer hetzelfde zijn.

Ingrediënten

  • 2 kippenbout
  • een snuif currypoeder
  • een snuif kurkuma
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • 4 ei
  • een scheut bakolie
  • 100 g ontbijtspek
  • 3 dooier
  • een scheut appelazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 0.5 limoen
  • 0.5 ajuin
  • 1 ciabatta
  • een scheut olijfolie
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

  • staafmixer
  • oven met stoom- en grillfunctie
  • ovenschaal met gaatjes
  • maatbeker

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet de oven op stoomfunctie en verwarm ze voor tot 200 °C.

Haal het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenschaal met gaatjes. Kruid de kippenbouten met currypoeder, kurkuma, peper en zout en stoom de kippenbouten 20 minuten.

Kook de eitjes hard.

Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Leg het ontbijtspek in de pan en bak het krokant aan beide kanten. Laat afkoelen op een vel keukenpapier.

Doe de dooiers met de appelazijn, de mosterd, de kruiden, de verse currypasta en een scheut water in een maatbeker en zet er de mixer in. Giet de olie er in een straaltje bij en mix tot je een gebonden currymayonaise hebt. Voeg tenslotte het limoensap toe en mix nog eens kort.

Pel de ajuin, snipper ze fijn en doe ze in een kom.

Haal de kip uit de stoomoven en laat afkoelen. Zet de oven op de grillstand voor de ciabatta.

Pluk het vlees van de kippenbouten, hak het vlees nog even fijn en meng onder de ui. Schep de currymayonaise erbij.

Snijd de ciabatta in twee, sprenkel er wat olijfolie over en schuif het brood enkele minuten onder de grill.

Warm het spek even mee op in de oven.

Pel intussen de eieren en snijd ze in plakjes.

Schep wat verse kipcurry op een stuk geroosterd brood gevolgd door wat tuinkers en plakjes ei. Werk af met een stuk krokant gebakken spek en serveer meteen.

Ciabatta met verse kipcurry